Hyvät Valtakuntamme Aikakirjojen lukijat - arvoisat kissat ja kissanmieliset!

Harrastuksenamme täällä Kolmen Kissan Valtakunnassa on jo jonkin aikaa ollut niin sanottujen vääntäreiden eli sananlaskuväännösten keksiminen. Vääntäre on sananlasku tai sanonta, joka perustuu jo olemassa olevaan sananlaskuun, mutta on väännetty jotenkin vinksalleen. Vääntäre voi olla myös kaksi uudella tavalla toisiinsa yhdistettyä sanontaa. Esimerkkejä Valtakunnassamme käytetyistä vääntäreistä ovat muiden muassa sanonnat Konstit on monet, sano akka kun kissan jäljiltä pöytää pyyhki*, Kissa keittokinkulla elää** ja Taitaa olla aika nostaa kissa pöydältä***.

Tämä savolaishenkinen harrastus on alkanut viehättää meitä yhteisömme ihmisjäseniä niin paljon, että kysymmekin nyt Teiltä, rakkaat ystävät, haluaisitteko osallistua tähän hauskaan ajanvietteeseen. Koska blogimme on kissa-aiheinen, pyrimme tietysti keräämään kissoihin liittyviä vääntäreitä. Vääntäreessä saisi mielellään olla joku logiikka, pointti tai muu jippo, joka tekee siitä kiinnostavan ja käyttökelpoisen normaalissa kissa-arjessa. Näiden jippojen voisi luontevasti olettaa liittyvän pienten, karvaisten ystäviemme käytöksen ennakoitavuuteen tai muuhun kissan ajatusmaailman tuntemukseen (ks. ylempänä esitetyt esimerkit). Jos innostutte osallistumaan, ja saamme kerätyksi tarpeeksi vääntäreitä, voimme perustaa niille oman sivun - lienee kuitenkin paras aloittaa väännösten kerääminen kommenttilaatikon kautta.

Nyt kaikki innolla vääntäreitä keksimään! Jos Sinulla ei ole omaa blogia, laitathan kommenttiisi mukaan nimimerkin, jolla haluat vääntäreesi julkaistavan. Varmuuden välttämiseksi voisimme myös julkaista alaviitteinä alkuperäiset sanonnat, joihin keksimänne vääntäreet perustuvat. Tällöin asiaan liittyvä huumori ei jää keneltäkään huomaamatta.

VINKEÄÄ VIIKONLOPPUA!

toivottaa Kolmen Kissan Valtakunta

29593.jpg "KIUSA SE ON PIENIKIN KISSA..."

* Konstit on monet, sano akka kun kissalla pöytää pyyhki.

** Kissa kiitoksella elää.

*** Taitaa olla aika nostaa kissa pöydälle.