Ihmiset on nyt sitten vihdoin tajunneet semmoisen asian, mikä me kissat on kyllä tiedetty jo aikojen alusta asti. Nimittäin että Borneossa asuvat puuleopardit on eri lajia kuin Etelä-Aasiassa asuvat puuleopardit. (Siis Borneohan on Kaakkois-Aasiassa, tiätty.) No, tämmöset asiathan on kissoille ihan itsestäänselviä, mutta kömpelöillä ihmisparoilla menee aina aikaa ennen kuin ne saa selvitettyä yksinkertaisiakaan juttuja sotkuisissa aivoituksissaan... No kummiskin, tän "löydön" kunniaksi me ajateltiin siskojen kanssa että laitetaan tänne meidän plogiin vähän tietoa puuleopardeista, joita me ollaan ihailtu jo pitemmän aikaa.

Leopardi on ensinnäkin ainoa "iso kissa" joka kehrää. Myös puuleopardit osaavat kehrätä riippumatta siitä, missä ne asuvat. Sen lisäksi ne ovat erityisen viehättäviä siksi, että ne muistuttavat tämmöistä vaatimatonta (tirsk!) kotikissaa liikkumiseltaan ja käytökseltään - paitsi etteivät suhtaudu ihmisiin ihan niin suopeasti kuin me. Ne lymyilevät vain kotikonnuillaan eli sademetsissä, eivätkä välitä ihmisistä tuon taivaallista. Ja tämän takia olisikin tärkeää, että sademetsistä säästyisi semmoinen sopivankokoinen alue, jossa meidän kissasisaret ja -veljet saisivat asua rauhassa. Joten muistakaapas klikata itsenne tänne aina koneella ollessanne. Yksi klikkaus vain, ja pala sademetsää pelastuu!

Täältä saa tietoa meidän borneolaisista leopardiserkuista. Ja täällä kerrotaan niistä toisista tyypeistä, jotka siis ei ole samaa lajia. Ja tuo ylläoleva kuva Borneon puuleopardista (Neofelis diardi) on peräisin täältä.

Nastaa viikonloppua kaikille kissoille ja kissanystäville!

toivottaa tähystyspuustaan maailman menoa tarkkaileva Kuningatar Mimosa (puuleopardien sukua)