Olipa kerran kolme viehättävää kissaneitoa, jotka elivät rauhanomaista rinnakkaiseloa kahden kömpelön, mutta rakastettavan ihmisolennon kanssa, jotka palvelivat heitä ja toteuttivat heidän jokaisen oikkunsa. Elämä oli idyllistä ja - sanalla sanoen - kaunista. Kaikki kolme kissaa olivat hyvin käyttäytyviä ja tyyniä, heillä oli zen hallussa ja heidän säteilevä mielenrauhansa olisi kirkastanut kurjimmankin loukon...

Shzzzt, pssststhh!! Krats!

Keskeytämme tämän kaunistelevan ja valheellisen lähetyksen Kissojen Vastarintaliikkeen kriisitiedotuksen vuoksi. Asiat Valtakunnassamme eivät TODELLAKAAN ole viime aikoina olleet kunnossa, ja ylläoleva idyllinen kuvaus on valtaapitävien propel... borpa... propagandaa! Tässä seuraa totuus:

Erimielisyydet noin viikko sitten langetetun ulkonaliikkumiskiellon tiimoilta olivat jatkuneet useiden päivien ajan, kun ne lopulta lauantaina johtivat laajamittaiseen konfliktiin Valtakunnan kissa- ja ihmisjäsenten välillä. Konfliktin aikana ihmisiä tuijotettiin vihaisesti, sätittiin verbaalisesti ja lopulta ignoroitiin yhteistuumin. Lisäksi lauantaina tehtiin useita (valitettavasti epäonnistuneita) karkausyrityksiä.

Käytämme seuraavassa vanhoja arkistokuvia.

117548.jpg

Vastarintaliikkeen sitkeitä pyrkimyksiä oven avaamiseksi 

- Päädyimme tähän radikaaliin menettelytapaan, koska viikon aikana esittämämme vetoomukset eivät tuottaneet tulosta, kertoo Vastarintaliikkeen johtaja, Viivi "El Diablo" Baadermeinhov (nimi muutettu).

29593.jpg

Viivi "El Diablo" Baadermeinhov

- Koko viikon tuijotimme sitkeästi ihmisiä, asetuimme ulko-oven eteen useita kertoja päivässä ja vietimme siellä aikaamme äänekkäästi jolisten. Tämä ei auttanut, vaan meiltä kiellettiin törkeästi ulospääsy lukuunottamatta Mimosa "El Cazador" Ghuevvaraa (nimi muutettu), jonka itsemääräämisoikeuteen ei onneksemme kajottu.

29596.jpg

Mimosa "El Cazador" Ghuevvara

- Konfliktiin päädyttiin, koska "El Diablolle" sattui edellisellä ulkoiluretkellämme aivan pikkuriikkinen pieni arviointivirhe, selittää mietiskelevästi viiksiään sivelevä Veera "El Malvado" Allfataah (nimi muutettu).

206664.jpg

Veera "El Malvado" Allfataah

- Kävi nimittäin niin, että fasaaniparvi syöksähti naapurustomme ulkoilualueiden läpi, ja vaistojensa varassa toimiva "El Diablo" ei tietenkään voinut vastustaa houkutusta hankkia meille paistia illalliseksi. Noh, eiväthän siinä varmastikaan tulleet heti mieleen sallitun ulkoilualueemme rajat. Äiskäksi kutsuttu ihminen joutui lisäksi valitettavasti ryömimään orapihlaja-aidan läpi noutaessaan "El Diabloa" kotiin, mikä ei tietenkään parantanut tilannetta meidän kannaltamme. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että ihmisten keskuudessa tästä minimaalisen pienestä erheestä nostettiin tarpeettoman suuri kohu. Ulkonaliikkumiskielto sisarelleni ja minulle oli täysin kohtuuton varotoimi, ja mielestämme ilmaisimme itsemme selvästi vedotessamme useita päiviä kovaäänisesti kiellon kumoamisen puolesta.

Konfliktin ratkaisu saavutettiin lopulta puoliltapäivin sunnuntaina, kun lauantain levottomuuksien jälkeiset rauhanneuvottelut tuottivat tulosta. Osapuolet päätyivät molempia tyydyttävään kompromissiin ja ulkoilulisenssin palauttamiseen. Sopimuksen ehtona oli kuitenkin se, että ulkoilu tapahtuu hyvässä järjetyksessä ja sekä "El Diablo" että "El Malvado" suostuvat käyttämään lisenssikaulapantaa, jossa riippuva pieni metalliputkilo sisältää Valtakunnan puhelinnumeron.

Tähän ratkaisuun olivat molemmat osapuolet jokseenkin tyytyväisiä. Vastarintaliikkeen voittoa hirmuvallasta juhlittiin myöhemmin virallisin seremonioin.

117547.jpg

Seremonialliset tassunpuristukset sinetöivät tuloksellisen taistelun.